Drs. Mary Span: “Leer niet alleen van mij, maar ook van elkaar”

Het staat vast dat jij van Mary Span voldoende handvatten krijgt om met kwaliteitsnormen om te gaan. Ze werkte bijvoorbeeld mee aan de revisie van ISO 17025 en ISO 20836. De docent van QAducation heeft bovendien al meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van PCR-technieken. Haar kennis brengt ze met veel enthousiasme over bij de cursisten van QAducation. “Ik ben gepassioneerd over mijn vakgebied en wil dat cursisten na de training meters maken.”

Docent drs. Mary Span geeft de cursus:

Van elkaar leren

Mary wisselt praktische sessies en theorie met elkaar af. Ook moedigt ze eigen inbreng aan. “Laboranten met verschillende achtergronden en branche-ervaringen nemen deel aan de cursus. Een enorme bron van kennis. Laten we van dat gegeven profiteren en met elkaar in gesprek gaan. Op die manier leer je bepaalde inhoud ook van een andere kant bekijken.”

Meer dan handvatten

Tijdens de cursus haalt Mary je uit je comfortzone. Want dat levert volgens haar de meeste inzichten op. “Ik wil dat je uitzoomt en de situatie vanaf een helikopterview bekijkt. Dat je uit bepaalde denkpatronen loskomt en andere mogelijkheden ziet. Door de mindset te veranderen, zie je dat er meerdere wegen naar Rome leiden. En zo wordt kwaliteitsborging een stuk beter te behappen.”

Geen vraag te veel

Van Mary mag jij iedere mogelijke vraag stellen die je ook maar bedenkt en die het thema raakt. “Geen vraag te veel”, aldus de docent. “Met mijn eigen ervaringen behoed ik de cursisten voor valkuilen en wordt de theorie herkenbaar voor hun eigen praktijk. Na de cursus geeft het veel voldoening als ik hoor dat ze echt iets met de kennis hebben gedaan. Je ziet daardoor dat het ergens tot leidt en ertoe doet.”

“De cursus is altijd gevuld met een dosis humor. Ik maak regelmatig een grapje en houd wel van zelfspot. Zo creëer ik herkenning bij de cursisten en blijft de stof beter hangen.”

Dit is drs. Mary Span

  • Kwaliteitscoördinator bij kalibratielaboratorium van CYCLERtest BV.
  • Deskundige op het gebied van PCR en thermocycler kalibratie
  • Achtergrond in moleculaire biologie, oligonucleotiden synthese en PCR kitproductie
  • Actief betrokken bij de revisie van ISO 17025 en ISO 20836 standaarden.
Drs. Mary Span is docent bij QAducation en geeft de cursus kwaliteitsborging bij PCR-technieken.

Krijg ook grip op systematische vaardigheden en vaktechnische vraagstukken.

Bekijk alle cursussen