Laatste nieuws

Benieuwd naar de nieuwste cursussen in uw vakgebied? Schrijf in voor de maandelijkse update.

Extra datum “Meetonzekerheid met NEN 7779:2018”

Vanwege de grote belangstelling is besloten om een extra cursusdag te plannen. De cursus wordt gegeven op donderdag 14 februari in hotel Golden Tulip Keijser te Breda. Er is plaats voor 16 cursisten, wacht dus niet te lang met inschrijven.

Lees meer

Extra datum cursus “Transitie ISO/IEC 17025”

Vanwege de grote belangstelling is besloten om een extra cursusdag te plannen. Dit betekent dat je nog voor het einde van 2018 inzicht kunt krijgen in deze nieuwe versie van de norm! De RvA gaat vanaf januari 2019 beoordelingen uitvoeren tegen deze versie, dus wil je er klaar voor zijn, meld je dan aan. De cursus wordt gegeven op donderdag 29 november in hotel Golden Tulip Keijser te Breda. Er is plaats voor 16 cursisten, wacht dus niet te lang met inschrijven.

Lees meer

Nieuwe cursus 2019

Na een haast mediterrane zomer is het tijd om na te denken over de trainingen voor het nieuwe jaar. Voor je het weet is het Kerst, een week later eten we oliebollen en is het 2019. Vooruit kijken, anticiperen heet dat met een duur woord, ooit geleerd bij de rijlessen en toch blijven hangen. Dat willen we ook tijdens onze trainingen bereiken: dat het geleerde blijft hangen en dat het toepasbaar is in de praktijk. Dat is ook de terugkoppeling van onze cursisten: dat het praktisch toepasbaar is. Een mooi compliment, daar doen we het immers voor. Niet alleen maar theorie spuien en dan verwachten dat men daar zelf een praktische invulling aan kan geven. Nee, juist ook de vele voorbeelden uit de praktijk, input van de deelnemers, daar hebben we allemaal profijt van. Blijvend vernieuwen, meegaan met de (norm)ontwikkelingen, trends in de laboratoriumwereld, weten wat er speelt op de labvloer, dat is belangrijk voor QAducation. In 2019 gaan we een training geven over Risico gebaseerd denken, een nieuw onderwerp in de herziene 17025, voor velen onbekend terrein. We willen een handvat gaan bieden, met de insteek om op een praktisch wijze me om te gaan. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een behoefte gaat vervullen, meer hierover een volgende keer. En houd de website in de gaten!

Lees meer

Meetonzekerheid met de nieuwe NEN 7779

In juni is de langverwachte nieuwe versie van de norm NEN 7779 over meetonzekerheid verschenen. De norm heeft de bepaling van de meetonzekerheid nu helemaal afgestemd op de praktijk van de chemische laboratoria. Om laboratoria in de gelegenheid te stellen om op een snelle en doeltreffende manier kennis te nemen van de inhoud van de nieuwe norm, organiseert QAducation een speciale eendaagse cursus “Meetonzekerheid met de nieuwe NEN 7779” op 22 november 2018 in Breda. De cursus is bedoeld voor iedereen die zich in het chemische laboratorium bezighoudt met de bepaling van de meetonzekerheid. En dan speciaal voor de medewerkers van laboratoria waar de meetonzekerheid reeds eerder is ingevoerd, maar waar het gevoel is ontstaan dat het beter en efficiënter kan, of waar men met de oude methode tegen problemen aanloopt. De cursus zal worden gegeven door onze docent Dr. Jo Klaessens die als voorzitter van het schrijversteam betrokken was bij het opstellen van de nieuwe norm. Incompany cursus Wilt u liever groep medewerkers in één keer trainen? We hebben een incompany cursus voor u.

Lees meer

QAducation gaat verhuizen

Met trots mag ik de nieuwe website www.qaducation.nl en huisstijl van QAducation presenteren. Daarnaast verhuist QAducation per 15 maart naar het volgende adres: Kwakerpad 5 4844 RP Terheijden.

Lees meer

Nieuwe cursus “Data-integriteit in laboratoria”

QAducation heeft haar cursusaanbod uitgebreid met de cursus "Data integriteit in laboratoria". Deze cursus is voor alle test-, kalibratie- en medische laboratoria van toepassing Eerste vereiste van een laboratorium is het waarborgen van de integriteit van de gegevens. Data integriteit staat in het teken van het behouden en beschermen van de juistheid en de consistentie van beheerde data in informatiemanagement systemen. Data integriteit speelt hierin een rol bij het invoeren, opslaan en het verwijderen van gegevens maar ook bij het actueel houden van de gegevens en het doorvoeren van aanpassingen. Onder andere de volgende vragen zullen in deze cursus beantwoord worden: Welke standaard maatregelen zijn er om data integriteit te waarborgen? Wat moet er daarnaast nog extra gedaan worden? Hoe kunnen we bepalen waar de risico’s en mogelijke hiaten ten aanzien van data integriteit liggen? Welke maatregelen kunnen we vervolgens nemen om deze risico’s en hiaten op een praktische manier te beperken? De cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte welke door verschillende praktische oefeningen wordt ondersteund. Onze docenten dhr. Richard Mulders en ing. Sascha van de Ven geven samen deze cursus.

Lees meer

Extra cursus ISO 17025:2017 Praktisch interpreteren

De cursus "ISO 17025:2017 praktisch interpreteren" op 26 maart is door de grote belangstelling volgeboekt. QAducation geeft daarom de cursus "ISO 17025:2017 praktisch interpreteren" ook op 19 juni 2018. Aanmelden kan hier. Tot ziens in Breda

Lees meer